Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Spritsmuggling på Östersjön

Öppet föredrag på Lunds stadsbibliotek

Tisdag den 16 oktober kl. 18:00-19:00

omslag till Spritsmuggling


Sprit, spänning och snabba maskiner – om smugglingens vardag och människorna bakom. Utifrån sin bok Spritsmuggling på Östersjön: en kulturhistorisk studie av nätverk i tillblivelse talade Fredrik Nilsson (professor i etnologi, Lunds universitet) och Johan A. Lundin (professor i historia, Malmö universitet) om den så kallade Gaarden-Jensenska ligans framfart och hur de svenska myndigheterna arbetade för att försöka sätta stopp för ligan. 

Föredraget var gratis och öppet för allmänheten. Det gavs på Lunds stadsbibliotek: S:t Petri Kyrkogata 6, 222 21 Lund. Lunds stadsbibliotek är tillgänglighetsanpassat och erbjuder hörslinga, läs mer om tillgängligheten på deras hemsida: biblioteksportalen.lund.se/web/arena/stadsbiblioteket.

Kontaktinformation

Mia Krokstäde
Koordinator

mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (mia[dot]krokstade[at]cors[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 46 19