Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Cykelns återkomst

Kulturvetenskapliga perspektiv på cykling

Cykling har fått en central ställning i samtida samhällsdebatt och samhällsplanering. Kanske har cykeln rent av fått samma framskjutna position i debatten som den hade decennierna före sekelskiftet 1900. Det finns därför anledning att reflketera kring cykelns återkomt. I denna workshop kommer cykling huvudsakligen att diskuteras med utgångspunkt i kulturvetenskapliga perspektiv och såväl historiska analyser som samtida processer kommer att lyftas fram. Målsättningen är därvidlag att leverera en mångsidig bild av cykling som social, kulturell och politisk praktik, men även att skapa en mötesplats för svenska och danska forskare med ett intresse för cykling.

Workshopen arrangerades 10 oktober 2013 på Campus Helsingborg

Cykelns återkomst

Kontaktinformation

Fredrik Nilsson

fredrik [dot] nilsson [at] ism [dot] lu [dot] se (fredrik[dot]nilsson[at]ism[dot]lu[dot]se)