Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

William Kutz

William Kutz är doktor i geografi och undersöker urbana dimensioner av politisk och ekonomisk integration mellan EU och dess bredare grannskap. Detta gör Kutz genom att undersöka hur städer och lokala myndigheter agerar i förhållande till gränsöverskridande styrning, planering och territoriell utveckling. Kutz för samman debatter i skärningspunkten mellan urbana studier, subaltern geopolitik och kritiska gränsstudier, där arvet från 2008 års kris i det europeiska området i västra Medelhavet framträder. Kutz forskning bygger därför på teorier om kapitalbyte - capital switching - för att förklara: (i) tillväxten och utbredningen av europeiska fastighetsinvesteringar till Marocko i spåren av den spanska fastighetsbubblan i mitten av 2000-talet; (ii) nya former av geoekonomisk, kulturell och migrationsinriktad styrning som skapats i stadsregioner över Medelhavet för att underlätta territoriell integration, utan att i grunden förändra befintliga maktasymmetrier mellan EU och nordafrikanska stater, och; (iii) den nya, om än omtvistade, omvandlingen av fastigheter till finansiella tillgångar och husägare som entreprenöriella investerare i Maghreb. Denna forskning finns att läsa om i Urban Geography (2016), International Journal of Urban and Regional Research (2016), Environmentand Planning A (2017), CITY (2018), Political Geography (2021), Geopolitics (2022), liksom två aktuella texter på franska i Migrations Société och Espace Politique.

I samarbete med CORS arrangerade Kutz seminarieserien Mobile bodies, travelling theories: Öresund/Gibraltar 2022, om gränslandsbildning i Gibraltar- och Öresundsregionerna. 2023 arrangerar Kutz Dwelling, elsewhere: Comparative-methodological perspectives on borderland inhabitation, en seminarieserie om gränser, gränslandskap och rörelser över Öresund och vidare i världen. 

 

Fotografi på William Kutz

Kontakt

William Kutz

william [dot] kutz [at] cors [dot] lu [dot] se (william[dot]kutz[at]cors[dot]lu[dot]se)