Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Øresundsinstituttet

Øresundsinstituttet är ett dansk-svenskt kunskapscentrum som genom analyser, fakta, konferenser och och nyhetsbyrån News Øresund bidrar till en ökad kännedom om utvecklingen i Öresundsregionen. Verksamheten drivs utan vinstintresse och med finansiering av mer än 100 medlemmar från stat, regioner, kommuner, universitet och det privata näringslivet. Lunds universitet är en av Øresundsinstituttets medlemmar.

Tillsammans har Øresundsinstituttet och Centrum för Öresundsstudier, till exempel, arrangerat konferensen Tempo Öresund och gett ut boken Checkpoint 2020: Människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid (Idvall, Palmehag, & Wessman, 2020).

Läs mer om Øresundsinstituttet på Øresundsinstituttets hemsida.

Öresundsinstituttets logotype. Under logotypen texten "dansk-svenskt kunskapscentrum".

Kontakt

Johan Wessman, VD
johan [dot] wessman [at] oresundsinstituttet [dot] org (johan[dot]wessman[at]oresundsinstituttet[dot]org)