Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Maria Simonsen

Maria Simonsen är forskningslektor vid Institut for Politik og Samfund vid Aalborg universitet i Danmark. Simonsen disputerade i bok- och bibliotekshistoria vid Lunds universitet 2016 med avhandlingen Den Skandinaviske Encyklopædi. Udgivelse og udformning af Nordisk familjebok & Salmonsens Konversationsleksikon. Boken gavs ut i Centrum för Öresundsstudiers bokserie. Simonsen forskar om bok- och förlagshistoria samt kunskaps- och universitetshistoria, och arbetar med forskningsförmedling i olika medier.

Tillsammans med Centrum för Öresundsstudier arrangerade Maria Simonsen workshoppen "Akademiskt arbete i Danmark och Sverige" juni 2022. Workshoppen skapades efter att forskningens villkor diskuterats flitigt i både Sverige och Danmark. I Öresundsregionen, där svenska och danska förhållanden möts, framträdde forskningspolitiska frågor därför i ett skarpt ljus. Målet med workshoppen var att deltagarna skulle lära av varandra och inspireras till strategier som kan utveckla akademiskt arbete i Danmark och Sverige.

Du hittar mer information om Simonsens forskningsprojekt och publikationer på Simonsens personalsida på Aalborg universitet.

 

Kontakt

Maria Simonsen
simonsen [at] dps [dot] aau [dot] dk (simonsen[at]dps[dot]aau[dot]dk)