Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rikke Lie Halberg

Rikke Lie Halberg är doktorand i historia och arbetar nu på Arbejdermuseet i Köpenhamn. Halberg forskar i skärningspunkten mellan kolonihistoria, genushistoria och arbetarhistoria. Den kommande doktorsavhandlingen har titeln Fireburn: Rebellion, Representation and Remembrance 1878-2018 och handlar om spåren efter och representationen av uppror i det som då var kolonin danska Västindien.

Tillsammans med Centrum för Öresundsstudier har Rikke Lie Halberg arrangerat temadagen Blickar och händer på offentlig konst: en kalejdoskopisk temadag. Halberg är tillsammans med Johanna Rivano Eckerdal och Hans Dam Christensen redaktör för en kommande antologi som tar utgångspunkt i temadagen. Antologin kommer att ges ut i Centrum för Öresundsstudiers bokserie.

Halberg är doktorandrepresentant i styrelsen för Centrum för Öresundsstudier (vilande) samt koordinator för Øresundsnätverket för könshistorisk forskning. Halberg ger återkommande föredrag och föreläsningar för Centrum för Öresundsstudier. 

Läs mer om Rikke Lie Halberg i Lunds universitets forskningsportal.