Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Melodi Grand LUX

En alternativ melodifestival under Kulturnatten

Lördagen den 16 september kl. 18.00-19.00

ensemble
Medverkande på Melodi Grand Lux: Magnus Nylander, Eva Westerling, Jens Olsson, Sanne Krogh Groth, Thomas Olsson samt pianist Christoffer Andersson

 

Under Kulturnatten 2017 höll vi en alternativ melodifestival med dansk-svenskt fokus. I en kontinuerlig växelverkan mellan forskarpresentationer och skådespelarimprovisationer sjöng vi oss fram till ett nytt Öresundsskap tillsammans med Institutionen för kulturvetenskaper och Kunskapskabarén. Medverkade gjorde Fredrik Nilsson (Centrum för Öresundsstudier), Sanne Krogh Groth och Thomas Olsson (musikvetenskap) samt Kunskapskabarén.

Den välbesökta och uppskattade föreställningen genomfördes på LUX i Lund. Du kan se en video från Melodi Grand Lux på Institutionen för Kultuvetenskapers Facebooksida.

 

Sanne Krogh Groth
Sanne Krogh Groth talar om den svenska kulturimperialismen

 

Sanne Krogh Groth
Eva Westerling och Magnus Nylander sjunger om den danska barndomen

 

 

 

Kontaktinformation

Fredrik Nilsson

fredrik [dot] nilsson [at] ism [dot] lu [dot] se (fredrik[dot]nilsson[at]ism[dot]lu[dot]se)