Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Saxo-Instituttet

Saxo-instituttet vid Köpenhamns universitet och Centrum för Öresundsstudier har i flera avseenden gemensamma forskningsintressen som bland annat kommer till uttryck i de workshops som Centrum för Öresundsstudier arrangerar.

Saxo-Instituttet omfattar utbildnings- och forskningsaktiviteter inom områdena arkeologi, etnologi, grekiska, latin samt historia. Institutet ger kurser på både danska och engelska för sina ca 2000 studerande. Saxo-Instituttet har dessutom flera forskningscenter, bl.a. The Centre for Advanced Migration Studies (AMIS), Center for Modern European Studies (CEMES) och Center for kulturanalyse.

Läs mer på Saxo-Instituttets hemsida

Saxo-Instituttets logga