Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Emma Hilborn

Emma Hilborn är doktor i historia och disputerade 2014 med avhandlingen Världar i Brand. Fiktion, politik och romantik i det tidiga 1900-talets ungsocialistiska press. I sin forskning intresserar Hilborn sig huvudsakligen för kulturella föreställning och praktiker i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Hilborn har arbetat för Centrum för Öresundsstudier i ett pilotprojekt om hur cykling presenterades för en kvinnlig publik i de svenska damtidningarna Idun och Svensk damtidning, samt de danska Damernes Blad och Hjemmet under perioden 1890–1925. Pilotprojektet resulterade i artikeln Den eleganta cyklisten: Cykling, mode och kvinnlighet i sekelskiftets svenska och danska damtidningar, som kan läsas i fulltext här.

Du kan läsa mer om Hilborns forskning och publikationer på dens sida i Lunds universitets forskningsportal.