Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Øresundsnätverket för kønshistorisk forskning

Øresundsnätverket för kønshistorisk forskning och Centrum för Öresundsstudier har i flera fall överlappande forskningsintressen, och samarbetar kring workshops och publikationer.

Øresundsnätverket för kønshistorisk forskning grundades hösten 2010 som ett samarbete mellan historiker vid universiteten i Köpenhamn, Lund och Malmö för att stärka den köns-/genushistoriska forskningen på båda sidor sundet. Vi vänder oss till alla som är intresserade av köns-/genushistoria, från studenter till seniora forskare, till historiker såväl som aktiva inom andra ämnen. Vi har sedan starten träffats på en minikonferens varje termin, på våren i Danmark och på hösten i Sverige, alltid på en fredagseftermiddag och med middag och god samvaro på kvällen. På dessa träffar hålls kortare föredrag om aktuell köns-/genushistorisk forskning av till lika delar magisterstudenter och seniora forskare. Vi ger också ut ett nyhetsbrev med information om kurser, konferenser, seminarier som äger rum och nya böcker som produceras i Öresundsregionen.

Koordinator för nätverket är Emma Severinsson, doktorand vid Historiska institutionen, Lunds universitet.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Emma Severinsson 
Historiska institutionen

emma [dot] severinsson [at] hist [dot] lu [dot] se

+46 46 222 78 46

Centrum för Öresundssstudier
Lunds universitet
Campus Helsingborg
Box 882
251 08 Helsingborg

Telefon 046-222 00 00 (växel)