Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Øresund 2040: Framtidens rörelser - INSTÄLLD

23 oktober 2020, kl. 09.00-16.00

Københavns Universitet, Karen Blixens Plads 8, 2300 København S

 

Bild på tre logotyper: Lunds universitet, Köpenhamns universitet, Öresundsinstituttet

Konferensen är tyvärr inställd

Öresund 2040: framtidens rörelser
Centrum för Öresundsstudier (LU), Saxo-instituttet (KU) och Øresundsinstituttet planerade Öresund 2040: framtidens rörelser för att med avstamp i de 20 år vi använt Öresundsbron tillsammans kunna se framåt och diskutera hur vi kan utveckla Öresundsregionen. Ingen av våra framtidsscenarier innehöll Covid-19, och vi har därför behövt planera om. I nuläget kan vi tyvärr inte genomföra konferensen. Vi hoppas att vi kan återkomma till temat längre fram, när vi kan ses, korsa gränser och skapa nya bilder av regionens framtid.  

 2020 fyller Öresundsbron 20 år. Saxo-instituttet vid Köpenhamns universitet, Centrum för Öresundsstudier vid Lunds universitet och Øresundsinstituttet arrangerar en konferens där detta är utgångspunkten för att undersöka hur de kommande 20 åren kommer att se ut.

Vilken är framtidens Öresundsregion? Öresund är ingen beständig, juridiskt definierad region, utan blir till det som vi väljer. Frågan är vilka visioner som finns av den framtida Öresundsregionen, och hur dessa visioner kan komma att förverkligas?

På konferensens förmiddag samlar vi oss kring ”Rörelse och gränser”. Forskare och verksamhetsledare från Sverige och Danmark som Marie Sandberg, Orvar LöfgrenKarsten Deppert  och Dorte Bo Bojesen kommer att presentera och diskutera frågor om nation, kultur, migration och politik. På eftermiddagen kommer konferensen att fokusera ”Udvikling og byplanlægning”, där forskare, politiker och praktiker presenterar och diskuterar framtidens region utifrån frågeställningar om urbanisering, utveckling, klimat och rörlighet. Det fullständiga programmet presenteras längre fram.


Konferensen är kostnadsfri. Arrangörerna bjuder på lunch och fika. Lokalen är anpassad för rullstolsanvändare.

Anmäl är stängd.

 

Kontaktinformation

Mia Krokstäde
Koordinator

mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (mia[dot]krokstade[at]cors[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 46 19