Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sexualitet och funktionshinder

Symposium: Sexualitet och funktionshinder – möjligheter och hinder i Danmark och Sverige

Symposium den 18 september 2014, Malmö högskola

sexualitet_och_funktionshinder

På avstånd förefaller Danmark och Sverige tämligen lika varandra: Två stabila välfärdsstater med en grundläggande socialliberal hållning som genomsyrar samhälle i stort, inklusive synen på hälsa, vård och omsorg. Men vad händer när bilden förstoras upp och blicken riktas mot sexualitet och funktionshinder? Är traditionerna på respektive sundet särdeles socialliberala? På vilka sätt påminner nationerna om varandra och i vilka avseende kan det skymta olika hållningar, praktiker och mål? Detta är några av de frågor som diskuterades under detta symposium.

Symposiet var välbesökt och bidrog med många spännande aspekter på frågor om sexualitet och funktionshinder, med deltagare från både akademin och från brukare- och vårdgivarområden, från Sverige och från Danmark.

Kontaktinformation

För frågor om dagens innehåll: 

Fredrik Nilsson 
fredrik [dot] nilsson [at] ism [dot] lu [dot] se (fredrik[dot]nilsson[at]ism[dot]lu[dot]se)
+46 42-53 66 29 

 

För frågor om anmälan:

Eva Nilsson
eva [dot] nilsson [at] mah [dot] se (eva[dot]nilsson[at]mah[dot]se)
+46 40-66 57552