Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Teaching sustainability without loosing hope

Panelsamtal på Green Business Forum

Kl. 10.15-11.15 tisdag den 18 april
Lokal Atrium, CBS Kilen, Kilevej 14A, 2000 Frederiksberg, Danmark

Flera personer står runt ett bord och pratar. Fotografi.

Två forskande lärare vid Copenhagen Business School (CBS) och två forskande lärare från Lunds universitet möttes i ett samtal med fyra studenter från de två lärosätena. Deltagarna diskuterade hur vi kan utbilda och utbildas om klimatkrisen. 

Paneldeltagare

Bakgrund

Akademins roll i samhället har fått en framskjuten roll under de kriser våra samhällen ställts inför under de senaste åren. Vi står mitt i en klimatkris med ökad migration, ekonomisk nedgång, en pandemi och därtill ett krig i Europa som ger ett känsligt säkerhetspolitiskt läge. Beprövad kunskap behövs för att lösa dessa kriser. Samtidigt blåser hårda autokratiska vindar över världen med idéer som ifrågasätter vetenskapliga rön och undergräver tilltro till samhällets institutioner och det demokratiska styrelseskicket. 

Hur arbetar vi vid två universitet i en transnationell region som Öresund för att undervisa våra studenter i denna tid? Vad kan vi lära av varandra och kan vi samarbeta för att utveckla vår undervisning? Hur gör vi för att ge relevant och faktabaserad kunskap om de problem vi står inför och samtidigt måna om våra studenters välmående? Vad önskar studenter få ut av sina studier? Hur kan akademin arbeta för att skapa hopp om framtiden hos studenterna? Hur kan akademin bidra till att sprida hopp hos dagens och morgondagens studenter?  

 

Kontakt

Johanna Rivano Eckerdal
Föreståndare

johanna [dot] rivano_eckerdal [at] kultur [dot] lu [dot] se
+46 46 222 30 35