Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Regionen som försvann?

Öppet föredrag tillsammans med Malmö Stadsarkiv

Anders Linde-Laursen

 

oresundsbron
Foto: Johan Wessman © News Øresund

På grund av de utökade restriktionerna i Skåne, kommer föredraget att hållas digitalt här: https://lu-se.zoom.us/j/68590231371


Inför Öresundsbrons byggande var optimismen hög både bland politiker, forskare och hos allmänheten. Danmark och Sverige skulle mötas och integreras, och den fasta förbindelsen skulle upplösa gränserna mellan oss. 20 år senare är visionerna väsentligt blekare, medan gränserna står starkt. Vad var det som hände? Och kan vi göra något åt det?

Anders Linde-Laursen är professor i etnologi vid Malmö universitet och har de senaste 25 åren fokuserat på hur identiteter formas i moderna samhällen, bland annat med fokus på Öresundsregionen.

När: Kl. 18.30-19.30 tisdag den 1 december 2020
Var: Föredraget hålls på Zoom: https://lu-se.zoom.us/j/68590231371. Du behöver inte ladda ner något program för att se föredraget, utan det öppnas i din webbläsare när du klickar på länken här ovanför.
Hur: Föredraget är gratis och öppet för allmänheten. Du behöver inte registrera dig i förväg.


I år, 2020, fyller Öresundsbron 20 år. Centrum för Öresundsstudier kommer att uppmärksamma detta på olika sätt, för att sätta fokus på vad bron har betytt och betyder för regionen, för Danmark och för Sverige. Klicka här för en sammanfattning av de aktiviteter Centrum för Öresundsstudier har planerat.


 

Kontakt

Johanna Rivano Eckerdal
Föreståndare

johanna [dot] rivano_eckerdal [at] kultur [dot] lu [dot] se
+46 46 222 30 35