Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Publikationer

Böcker

Centrum för Öresundsstudier ger ut böcker i samarbete med Makadam Förlag. Sedan starten har det blivit 42 publikationer. Böckerna kan köpas i samband med boksläpp eller i bokhandeln. Ett urval finns fritt tillgängliga på Open books vid LU: books.lub.lu.se/index.php/ht/catalog/series/CORS

Läs mer om bokserien.

Gränsløs

Tidskriften Gränsløs: med fokus på gränser, regioner och Öresund riktar sig till forskare, studenter, opinionsbildare och en intresserad allmänhet. Den är tematiskt uppbyggd, vilket innebär att varje nummer kretsar kring en bestämd fråga. Gränsløs är kostnadsfritt tillgänglig via Open Journals vid Lunds universitet och är kvalitetsgranskad av ett redaktionsråd. 

Läs mer om tidskriften.


Vill du få information när Centrum för Öresundsstudier ger ut en ny publikation? Skriv upp dig på mailinglistan genom att sända ett e-mail till mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (mia[dot]krokstade[at]cors[dot]lu[dot]se) med ämnesraden "Mailinglista".