Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Den lille forskel (skillnad)

Öppet föredrag tillsammans med Malmö Stadsarkiv

Lone Koldtoft

 

Fotografi på Öresundsbron i kvällsljus, i förgrunden barnviken i Malmö
Foto: Matilda Thulin

På grund av de utökade restriktionerna i Skåne, kommer föredraget att hållas digitalt här: https://lu-se.zoom.us/j/65488478015


De negative stereotyper står i kø, når mange danskere og svenskere bliver bedt om at forholde sig til hinanden (varandra). Set fra et udenlandsk perspektiv forekommer forskellene (skillnaderna) stort set ikke, men regionalt er vi optaget af divergenserne. Svenskerne er tilknappede (reserverade), politisk korrekte og autoritetstro, og danskerne er ironiske, anarkistiske og racistiske. Men er vi egentligt så forskellige (olika)? Lone Koldtoft, vil med udgangspunkt i eksempler hentet fra den nyeste danske og svenske børnelitteratur se på, om fordommene har noget på sig. Eller om vi ligner hinanden langt mere, end vi tror.

Lone Koldtoft är adjunkt i dansk sprog og litteratur vid Lunds universitet och undervisar och skriver om hur svensktalande personer lär sig danska.

När: Kl. 18.30-19.30 tisdag den 10 november 2020
Var: Föredraget hålls på Zoom: https://lu-se.zoom.us/j/65488478015 Du behöver inte ladda ner något program för att se föredraget, utan det öppnas i din webbläsare.
Hur: Föredraget är gratis och öppet för allmänheten. Du behöver inte registrera dig i förväg.

------------------------------

I år, 2020, fyller Öresundsbron 20 år. Centrum för Öresundsstudier kommer att uppmärksamma detta på olika sätt, för att sätta fokus på vad bron har betytt och betyder för regionen, för Danmark och för Sverige. Klicka här för en sammanfattning av de aktiviteter Centrum för Öresundsstudier har planerat. Programmet kommer att uppdateras längre fram.
------------------------------

Kontakt

Johanna Rivano Eckerdal
Föreståndare

johanna [dot] rivano_eckerdal [at] kultur [dot] lu [dot] se
+46 46 222 30 35