Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationella webbgemenskapen för skandinaviska studier

För att snabbt och effektivt nå ut med sina idéer och sin verksamhet, lanserade CSS den 24 september 2013 en unik forskningsportal i skandinaviska studier. International Web Community for Scandinavian Studies (IWCSS) är den enda i sitt slag i världen och resultatet av ett omfattande inventeringsarbete.

Den globala nätgemenskapen fungerar som en överordnande informationsportal, ett mångsidigt kommunikationsforum och en interaktiv forsknings- och utbildningsdatabas för organisationer, projekt och individer verksamma världen över inom skandinaviska studier. Forskare, lärare, studerande och kulturförmedlare med nordiska intressen samverkar inom IWCSS, vars diskussionsforum är öppet för alla men kräver medlemskap för aktivt deltagande. Nätgemenskapen syftar genom sina olika kommunikationsverktyg till att gynna såväl det regionala som det internationella informationsutbytet. 

Varje månad utgår ett tvåspråkigt Nyhetsbrev/Newsletter till medlemmarna, vilket efter en inledande fas hösten 2013 med övervägande öresundsregioninriktad information fr.o.m. ingången av 2014 övergår till ett internationellt informationsutbyte, där IWCSS:s medlemmar bidrar till nyhetsflödet.

För att bli medlem i webbgemenskapen och erhålla nyhetsbrevet, går det att registrera sig här 

 

 

Kontaktinformation

IWCSS administratörer

IWCSS [dot] administrators [at] sol [dot] lu [dot] se (IWCSS[dot]administrators[at]sol[dot]lu[dot]se)