Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

HÖRESUND

samtal i coronatider

En podd från Centrum för Öresundsstudier

Mörkblå form på ljusblå bakgrund. Orden "HÖRESUND - samtal i coronatider"

HÖRESUND undersöker olika konsekvenser som corona-pandemin får i Öresundsregionen. Vi tittar på hur viruset gör flera sorters gränser aktuella, genom sin kraft att gå igenom de hinder som sätts upp för att stoppa det. Vilka utmaningar har pandemin inneburit för olika områden och hur agerar man för att bemöta dem?

Podden finns att lyssna på här:

Avsnitt

#1 Dokument på gränsen

Ett samtal om att korsa gränser i allmänhet och att korsa dansk-svenska gränsen i synnerhet. Samtalet handlar om gränshinder, rättigheter och kärlekens olika kategorier. Medverkande i avsnittet är Maja Sager, Johanna Rivano Eckerdal och Mia Krokstäde.


 
#2 Undervisning på universitet i coronatider

I detta avsnitt samtalar Centrum för Öresundsstudiers föreståndare Johanna Rivano Eckerdal med tre nyckelpersoner på tre universitet i Öresundsregionen, för att ta reda på hur de har kunnat fortsätta utbilda studenter under coronapandemin. Inbjudna till podden är:
Jens Erik Mogensen, prodekan för utbildning vid Det Humanistiske Fakultet vid Københavns universitet
Ann-Kristin Wallengren, prodekan på Humanistiska och Teologiska fakulteterna vid Lunds universitet (nu vicerektor för utbildning vid Lunds universitet)
Per Hillbur, prorektor för Malmö universitet

Lyssna på deras diskussion om plötsliga omställningar, lärares utmaningar och studenters reaktioner!