Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Markus Idvall är lektor i etnologi vid Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap, Stockholms universitet. Markus Idvall var föreståndare för Centrum för Öresundsstudier 2018-2019. Idvall har varit redaktör för en antologi i Centrum för Öresundsstudiers bokserie, Checkpoint 2020 - människor, gränser och visioner i Öresundsbrons tid (tillsammans med  Anna Palmehag och Johan Wessman, 2020). Idvall har också redigerat ett temanummer av e-tidskriften Gränsløs med tema Gribshunden, Griffen, Gripen (tillsammans med Lizette Gradén och Björn Magnusson Staaf, 2019). Idvall forskar idag inom främst tre kulturvetenskapliga fält: transnationalisering, nationalism, regionala rörelser; medicin, vård och hälsa i kulturellt perspektiv samt etnografisk metodutveckling.

Du kan läsa mer om Idvalls forskning och publikationer på dens sida hos Stockholms universitet.

 

Kontakt

Markus Idvall

Markus Idvall

markus [dot] idvall [at] etnologi [dot] su [dot] se (markus[dot]idvall[at]etnologi[dot]su[dot]se)