Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digital Ethics Workshop

Den 25 mars 2010 klockan 12-18 arrangerar Centrum för Danmarksstudier i samarbete med Humanistisk Experimentgrupp (HEX) vid Lunds universitet en workshop i digital etik. Workshopen hålls på engelska. Medverkande personer med inlägg kommer från såväl Sverige som Danmark. Platsen för workshopen är Kulturanatomen på Biskopsgatan 7 i Lund, se detaljerade uppgifter i programmet (pdf nedan).

Arrangörer är HEX (Humanistisk Experimentgrupp, Lunds universitet) och Jessica Enevold, Institutionen för kulturvetenskaper, tillsammans med Bodil Petersson och Centrum för Danmarksstudier.

I samband med workshopen ger Miguel Sicart, assistant professor och Head of Media Technology and Games Program at the IT University of Copenhagen en föreläsning på temat Digital Ethics and Computer Gaming. Han har nyligen (2009) publicerat en bok med titeln The Ethics of Computer Games, se länk:

The Ethics of Computer Games, MIT Press

Länk till HEX hemsida

Kontaktinformation

Jessica Enevold
Institutionen för kulturvetenskaper

Jessica [dot] Enevold [at] kultur [dot] lu [dot] se (Jessica[dot]Enevold[at]kultur[dot]lu[dot]se)
+46462220419