Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Intensiv dansk for svenskere

Språkkurs i danska för svensktalande

27 juni- 1 juli 2022

Kursen är kostnadsfri och genomförs i centrala Köpenhamn. Kursen är i första hand avsedd för anställda  och studenter vid universitet och högskolor i Sverige. Oftast finns det dock ett mindre antal platser för de som inte faller in under dessa kategorier.

Anmälan

Anmälan öppnade första veckan i april 2022 och stängs den 18 maj kl. 12.00. För att anmäla dig klickar du på ordet "Anmälan" i navigeringslistan till vänster på denna sida, och fyller i formuläret. Veckan efter att anmälan stängts får du som blivit antagen ett mejl om att du har antagits, där du måste bekräfta att du kommer att gå kursen. Ifall någon av de som antagits inte vill ha sin plats, ges platsen till den som står överst på reservlistan. Reserver bör få besked två veckor efter sista anmälningsdatum, men om det sker avhopp från kursen längre fram kan de få besked närmare kursstart.

Kursupplägg

Kursen ger deltagarna baskunskaper i danska och är helt anpassad till svenskspråkiga deltagare. Målet är att snabbt förbättra förmågan att både förstå, tala och skriva språket. Deltagare kommer också att ges kunskap om centrala teman i danskt kultur- och samhällsliv och stimuleras till debatt. Språkundervisningen pågår på förmiddagarna varje dag under kursveckan. Eftermiddagarna ägnas åt föreläsningar i olika ämnen samt en stadsvandring eller museivisning. Kursen är intensiv och kräver heltidsstudier under en vecka. Deltagare kommer att ges läxor, och kursen kräver därför en del kvällsarbete. I navigationslistan till vänster på denna sida kan du hitta exempel på hur schemat kan se ut. 

Val av nivå

Det finns en nybörjarnivå och en fortsättningsnivå. Du väljer nivå när du gör din anmälan. Välj "Nybörjarnivå" ifall du inte har några kunskaper inom danska. Välj "Fortsättningsnivå" ifall du kan tala lite danska och kan läsa danska texter. Om du vid kursstart upplever att den nivå du valt inte passar dig, kan du byta grupp. Du meddelar då din lärare samt kursadministratör Mia Krokstäde på mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (om du klickar på länken öppnas ditt mejl-program).

Kurslitteratur

Kurslitteraturen är speciellt framtagen för kursen och köps direkt av läraren vid första undervisningstillfället. Den kostar 100 DKK - kom ihåg att ta med dig kontanter. Har du inte kontanter med dig kan du gå ner i Studieskolens reception och betala med kort. För dig som arbetar vid ett universitet eller högskola kan vi skriva kvitto på kurslitteraturen, i de fall din arbetsgivare har erbjudit att betala kurslitteraturen.

Plats

All undervisning sker i på Studieskolen, Borgergade 12, København. Du kan läsa om hur du tar dig dit på deras hemsida. Tyvärr har Studieskolan begränsad tillgänglighet. Det finns ingen hörslinga i lokalerna och det är begränsad framkomlighet med rullstol. Det finns könsneutrala toaletter. Om du vill gå kursen och har en funktionsvariation som skulle försvåra detta, skriv till kursadministratör Mia Krokstäde på mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (om du klickar på länken öppnas ditt mejl-program) så ska vi göra vårt bästa för att hitta lösningar.

Diplom

Om du deltar fyra av kursens fem dagar får du ett diplom på genomförd kurs. Kursen ger inga akademiska poäng. 

 

Kontaktinformation

Frågor om kursen skickar du till: 
mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (om du klickar på länken öppnas ditt förvalda mejlprogram)