Intensiv dansk for svenskere

Språkkurs i danska i Köpenhamn

På grund av covid-19 (coronaviruset) är det osäkert om vi kommer att kunna ge kursen i år. Vi kommer att ta ett beslut om detta i slutet av mars, och uppdaterar då denna sida.

Om kursen kan ges i år blir det 28 juni-2 juli 2021. Den hålls alltså i så fall "som vanligt" veckan efter midsommar. Kursen är kostnadsfri och genomförs i Köpenhamn. Kursen är i första hand avsedd för studenter och anställda vid universitet och högskolor i Sverige. Oftast finns det dock ett mindre antal platser för de som inte faller in under dessa kategorier.

Anmälan

Anmälan öppnar i slutet av februari 2021 och stängs i början av maj. Veckan därpå får de antagna ett mejl om att de antagits, där de måste bekräfta att de kommer att gå kursen. Ifall någon av de antagna inte vill ha sin plats, ges platsen till den som står överst på reservlistan. Reserver bör få besked vecka två veckor efter sista anmälningsdatum, men om det sker avhopp från kursen längre fram kan de även välja att hoppa in på kursen närmare kursstart.

Kursupplägg

Kursen ger deltagarna baskunskaper i danska och är helt anpassad till svenskspråkiga deltagare. Målet är att snabbt förbättra förmågan att både förstå, tala och skriva språket. Deltagare kommer också att ges kunskap om centrala teman i danskt kultur- och samhällsliv och stimuleras till debatt. Språkundervisningen pågår på förmiddagarna varje dag under kursveckan. Eftermiddagarna ägnas åt föreläsningar i olika ämnen samt en stadsvandring. Kursen är intensiv och kräver heltidsstudier under en vecka. Deltagare kommer att ges läxor, och kursen kräver därför en del kvällsarbete.


Plats

All undervisning sker i på Studieskolen, Borgergade 12, København. Du kan läsa om hur du tar dig dit på deras hemsida.

 

Val av nivå
Det finns en nybörjarnivå och en fortsättningsnivå. Du väljer nivå när du gör din anmälan. Välj "Nybörjarnivå" ifall du inte har några kunskaper inom danska. Välj "Fortsättningsnivå" ifall du kan tala lite danska och kan läsa danska texter. Om du vid kursstart upplever att den nivå du valt inte passar dig, kan du byta grupp. Du meddelar då din lärare samt kursadministratör mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (Mia Krokstäde.)

 

Huvudlärare
Signe Brantelid

 

Kurslitteratur
Kurslitteraturen är speciellt framtagen för kursen och köps direkt av läraren vid första undervisningstillfället. Den kostar ca 100 DKK. Författare är Signe Brantelid, som under flera år varit lärare på kursen.

 

Diplom
Om du deltar fyra av kursens fem dagar får du ett diplom på genomförd kurs. Kursen ger inga akademiska poäng. 

 

Kontaktinformation

Frågor om kursen skickar du till:
Mia Krokstäde
mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se