Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Intensiv dansk for svenskere

Språkkurs i danska i Köpenhamn

Tyvärr kommer ingen språkkurs att ges 2017 och 2018

 

 

 

Efter midsommar startar Centrum för Öresundsstudiers populära språkkurs i danska. Kursen, som är kostnadsfri, hålls i Köpenhamn 27 juni till 1 juli 2016. Kursen är i första hand avsedd för studenter och anställda vid Sveriges universitet och högskolor. Det finns dock ett mindre antal platser för dem som inte faller in under någon av dessa kategorier.
 

Anmälning
Anmälningen stängde tisdagen den 3 maj. Efter att anmälan stängts, under vecka 19, får de antagna ett mail om att de antagits, där de ombeds bekräfta att de avser att gå kursen. Ifall någon av de antagna inte vill ha sin plats, ges platsen till den som står överst på reservlistan. Reserver bör få besked vecka 20-21, men om det sker avhopp från kursen längre fram kan de även välja att hoppa in på kursen närmare kursstart.

 

Kursupplägg
Kursen ger deltagarna baskunskaper i danska och är helt anpassad till svenskspråkiga deltagare. Målet är att snabbt förbättra förmågan att både förstå, tala och skriva språket, men också ge kunskap om centrala teman i danskt kultur- och samhällsliv och stimulera till debatt. Språkundervisningen pågår varje dag under kursveckan på förmiddagarna. Eftermiddagarna ägnas åt föreläsningar i olika ämnen samt en stadsvandring. Kursen är intensiv och kräver heltidsstudier under en vecka. Deltagare kommer att ges läxor, och kursen kräver därför en del kvällsarbete.

 

Val av nivå
Beroende på förkunskaper placeras deltagarna i antingen nybörjar- eller fortsättargrupp. Önskad nivå anges vid anmälan: Välj "Nybörjarnivå" ifall du inte har några kunskaper inom danska. Välj "Fortsättningsnivå" ifall du kan tala lite danska och kan läsa danska texter. Om du vid starten finner att den nivå du valt inte passar dig, kan du byta grupp.

 

Huvudlärare
Asbjørn Nybo

 

Kurslitteratur
Kurslitteraturen är speciellt framtagen för kursen och köps direkt av läraren vid första undervisningstillfället. Den kostar ca 100 DKK. Författare är Asbjørn Nybo som under flera år varit lärare på kursen.

 

Diplom
Om du deltar fyra av kursens fem dagar får du ett diplom på genomförd kurs. Kursen ger inga akademiska poäng. 

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Frågor om kursen skickar du till:
Mia Krokstäde
mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se

 

Centrum för Öresundssstudier
Lunds universitet
Campus Helsingborg
Box 882
251 08 Helsingborg

Telefon 046-222 00 00 (växel)