Tillgänglighet för Centrum för Öresundsstudiers webbplats

Centrum för Öresundsstudier står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Den här texten beskriver hur webbplatsen uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Teknisk information

Den här webbplatsen är delvis förenlig med nivå AA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1. Vilket innehåll som inte är tillgängligt beskrivs nedan.

• Det finns inte en länk längst upp på sidan som gör att du kan hoppa ner till huvud-innehållet. Det uppfyller därför inte WCAG 2.4.1 (A), som säger "erbjud möjlighet att hoppa förbi återkommande innehåll".
  • Ett element där det ska gå att tabba sig fram genom sidan fungerar inte. Det uppfyller därför inte WCAG 4.1.2 (A), som säger "se till att skräddarsydda komponenter fungerar i hjälpmedel".
  • Det finns flera HTML-element, där det istället borde vara CSS-element. Det uppfyller därför inte WCAG 4.1.2 (A), som säger "ange i kod vad sidans olika delar har för roll".

Vår ambition är att ha åtgärdat alla kända tillgänglighetsproblem till 1 januari 2021.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av Centrum för Öresundsstudiers webbplats. Senaste bedömningen gjordes den 30 september 2020.

Vi har använt webbläsartilläggen WAVE Web Accessibility Evaluation Tool samt AccessMonitor som verktyg för att göra utvärderingen.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver information från Centrum för Öresundsstudiers webbplats i något annat format, till exempel som tillgänglig PDF, stor text, lättläst, ljudinspelning eller punktskrift kan du skriva till kommunikationsansvarig, Mia Krokstäde på mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se. Svarstiden är normalt två dagar. Du kan även ringa kommunikationsansvarig på 046 222 46 19.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, skriv till Mia Krokstäde på mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se så att vi får veta att problemet finns och kan försöka åtgärda dem.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för att vi uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning (öppnas i ett nytt fönster) och berätta det för dem.

Övrigt

Om du vill använda funktionen navigera med tab-knappen, rekommenderar vi att du använder webbläsaren Chrome.

Redogörelsen uppdaterades senast den 30 september 2020.

Mia Krokstäde
Koordinator