Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Intensiv dansk for svenskere

Språkkurs i danska för svensktalande

26 juni - 30 juni 2023

Kursen är kostnadsfri och genomförs i centrala Köpenhamn. Kursen ger deltagarna baskunskaper i danska och är anpassad till svenskspråkiga deltagare. Målet är att snabbt förbättra förmågan att förstå, tala och skriva språket. Deltagare kommer också att ges kunskap om olika teman i danskt kultur- och samhällsliv. Den som deltar fyra av kursens fem dagar får ett diplom på genomförd kurs. Kursen ger inga akademiska poäng. 

Vem kan deltaga?

Denna kurs är i första hand avsedd för anställda och studenter vid universitet och högskolor i Sverige. Oftast finns det ett mindre antal platser för de som inte faller in under dessa kategorier. I din anmälan (se nedan) anger du ifall du är anställd eller student samt vilket universitet eller högskola du är verksam vid. Om du inte är anställd eller student vid ett universitet eller högskola måste du skriva en motivering till varför du vill gå kursen. I urvalet kommer sedan du som är anställd eller student att ha första prioritet, sedan antags deltagare efter motivering. 

Hur du anmäler dig

Anmälan öppnar 1 mars och stänger 5 maj kl. 12.00. För att anmäla dig klickar du då på ordet "Anmälan" i navigeringslistan till vänster på denna sida (om du är vid en dator) eller längst upp till höger (om du är på mobil), och fyller i formuläret. Senast 12 maj får du som blivit antagen ett mejl om att du har antagits, där du måste mejla tillbaka och bekräfta att du kommer att gå kursen. Ifall någon av de som antagits inte vill ha sin plats, ges platsen till den som står överst på reservlistan. Reserver bör få besked senast 22 maj, men om det sker avhopp från kursen längre fram kan de få besked närmare kursstart.

Nybörjarnivå eller fortsättningsnivå

Kursen har en nybörjarnivå och en fortsättningsnivå. Du väljer nivå när du gör din anmälan. Välj "Nybörjarnivå" ifall du inte har några kunskaper inom danska: du kan inte tala danska och du kan inte läsa danska. Välj "Fortsättningsnivå" ifall du kan tala lite danska och kan läsa danska texter. Om du vid kursstart upplever att den nivå du valt inte passar dig, kan du byta nivå. Du meddelar då din lärare samt kursadministratör Mia Krokstäde på mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (om du klickar på länken öppnas ditt mejl-program).

Kursens upplägg

Alla förmiddagar ägnas åt språkundervisning. På eftermiddagarna deltar du i föreläsningar i olika ämnen samt en stadsvandring eller museivisning. Kursen är intensiv och kräver heltidsstudier under en vecka. Deltagare kommer att ges läxor, och kursen kräver därför en del kvällsarbete. På denna sida kan du hitta exempel på hur schemat kan se ut. 

Kontaktinformation

Frågor om kursen skickar du till: 
mia [dot] krokstade [at] cors [dot] lu [dot] se (om du klickar på länken öppnas ditt förvalda mejlprogram)